• Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

5 Nisan 2015 Pazar

Elazığ Makerspace Açılıyor!!

Bilindiği gibi Elazığ Fırat Teknokent yönetimi ‘Bilişim, iletişim teknolojileri ve mühendislik alanlarında bir inovasyon merkezi olma’ vizyonuna paralel olarak Elazığ’da Maker Hareketi’nin başlatılmasına ve dünyada hızla yayılan yeni akımın Türkiye’de pek çok ilden önce Elazığ ile tanıştırılmasına liderlik etmektedir.

Fırat Teknokent ve Fırat Teknoloji Transfer Ofisi’nin sponsorluğunda 15 - 16 - 17 Aralık tarihlerinde gerçekleşen ve Ongun TAN, Alphan MANAS gibi değerli konukların konuşmacı olarak katılmış olduğu “Sen de Yap!” isimli bir etkinlik ile Elazığ’da tohumları atılan maker hareketini yine Fırat Teknokent ve Fırat Teknoloji Ofisi’nin sponsorluğunda daha da ileriye taşıyarak, Teknokent içerisinde yeni nesil üretim atölyesi olarak da anılan bir makerspace açılıyor, Elazığ Makerspace.

Maker Hareketi (Maker Movement), Teknoloji ile "kendin yap" kültürünün birleşmesinden oluşan, dünyada hızla yayılan bir akımdır. Bu akımın gücü gün geçtikçe artmakta, öyle ki 18 Haziran günü ABD Başkanı Barack Obama tarafından “Day of Making”  günü olarak ilan edildi ve Beyaz Saray’da bir makerfaire düzenlendi.

"Maker ruhunun"  temelinde, Maker Hareketi’nin öncülerinden Dale Dougherty'nin tanımına göre,
rekabet yerine paylaşım, para yerine yetenek, yoğun ezber bilgi yerine deneyim vardır.

Kurulma aşamasında olan Elazığ Makerspace,  faaliyete geçtiği zaman 3D Printer, Arduino, Raspberry pi, Temel Elektronik, Autocad gibi çeşitli eğitimler, Makerlerin sergi alanı olan makerfaire, çocukların yazılım ile erken yaştan itibaren iç içe olması sağlamak üzere Coderdojo düzenlemenin yanı sıra fikirleri/projeleri olan öğrencilere atölye ortamı sağlayacaktır.

Elazığ Makerspace’i takip etmek ve katılmak için,
www.facebook.com/groups/elazighs

0 yorum:

Yorum Gönder

Contact

Get in touch with me


Adress/Street

12 Street West Victoria 1234 Australia

Phone number

+(12) 3456 789

Website

www.johnsmith.com